Boxkleden

Verschil tussen een Boxkleed & Speelkleed

speelkleed tipi tip

Wij vroegen ons af wat nou het verschil is tussen een boxkleed en een speelkleed en ging op onderzoek uit.

Zowel boxkleden als speelkleden heb je in verschillende kleuren, vormen, maten en diktes. Maar het grootste verschil tussen een boxkleed en speelkleed zit hem in het gebruik.

Wat is een boxkleed

Boxkleed zwart wit gebloktEen boxkleed is een zacht kleed welke je in de box legt. Zo ligt je kindje niet op een harde vaak houten ondergrond maar op een zachte warme ondergrond. Het voornaamste doel van een boxkleed is dus om je kindje een zacht en aangename ondergrond te geven op het moment dat je baby in de box ligt. Natuurlijk kan je het boxkleed ook uit de box halen en gewoon op de grond leggen als je je kindje een keertje buiten de box wilt leggen. Maar niet iedereen vindt dit even handig omdat je dan eerst al het speelgoed uit de box moet halen, alvorens je het boxkleed eruit kan halen. En wij mama’s kiezen natuurlijk voor handigheid, want we hebben het al druk genoeg!

 

  • Wat is een speelkleed

speelkleed zwart witEen speelkleed is vaak een dun kleed waarop je kindje kan spelen buiten de box. Ook handig om te gebruiken als je kindje al te groot is om in de box te liggen. Het voornaamste doel van een speelkleed is om je kindje te stimuleren om te gaan spelen. Daarom zijn de meeste speelkleden te vinden in leuke vrolijke kleuren, vormen en patronen. Dit alles om zijn ontwikkeling te stimuleren en zijn motoriek. Kindjes houden ook erg van al die kleurtjes en vormen, want ze zijnĀ vaak ontzettend slim, nieuwsgierig en leergierig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *