Boxkleden

Stoffen of plastic Boxkleed?

plastic of stoffen boxkleed

Kies jij voor een stoffen of plastic boxkleed?

Voor wat voor type boxkleed kies jij? Een stoffen boxkleed of plastic boxkleed. Beiden boxkleden hebben zo z’n voordelen. Onderstaand zetten wij de voordelen voor je op een rij.

Stoffen boxkleed:

Stoffen boxkleden zijn lekker zacht en warm. Voor een pasgeboren baby is het daarom fijner om op een warme zachte ondergrond te liggen. Zo ligt je baby er heerlijk comfortabel bij en kan je baby ook gemakkelijk slapen in de box. Zoals we allemaal weten, spugen die lieve kleintjes in het begin nog erg veel. Ze kunnen zelfs hun hele voeding er in één keer uitspugen! Er bestaat natuurlijk een grote kans dat je baby net zal gaan spugen op je nieuwe boxkleed. Is dat erg? Hmm dat denken wij niet. Vaak kan je het er makkelijk afhalen met een vochtig doekje. En mocht het vaker gebeuren, dan gooi je het boxkleed gewoon in de was! Mocht je huisdieren hebben, zoals een kat of een hond, zal je al snel last hebben van kattenhaar of hondenhaar. Op een stoffen boxkleed zijn de haren wel wat lastiger te verwijderen.Eventueel kan je een plastic zeil over je boxkleed leggen op het moment dat je baby niet in de box ligt. Maar je kan nooit helemaal voorkomen dat er hondenhaar of kattenhaar op het boxkleed terecht komt. Daarnaast zijn er veel meer stoffen boxkleden verkrijgbaar dan plastic boxkleden. Hierdoor heb je veel meer keus bij het uitkiezen van je boxkleed, rond of vierkant, gekleurd, geblokt, stippen of sterren noem maar op! De keuze is reuze:).

Plastic boxkleed:

Het grote voordeel van een plastic boxkleed is dat het super makkelijk schoon te houden is. Spuugt je kleine net op het boxkleed, dan veeg je het spuug er zo van af met een doekje. En klaar is kees. Hetzelfde geldt voor dierenharen. Ook deze kan je zeer eenvoudig van het boxkleed verwijderen. Je hoeft het boxkleed alleen maar buiten even uit te kloppen, doekje eroverheen en je boxkleed is weer helemaal schoon. Een plastic boxkleed biedt alleen niet de comfort die een stoffen boxkleed biedt. Al helemaal niet als je baby nog erg klein is en alleen maar kan liggen in de box. Op het moment dat je baby wat groter wordt en al kan zitten en staan is een plastic boxkleed toch wel erg handig. Want zoals jullie weten zijn die mini peutertjes een kei in knoeien. Geef ze een koekje en het hele boxkleed zit eronder. Wanneer je een plastic boxkleed hebt, is dit totaal geen probleem. Want je boxkleed is binnen een handomdraai weer schoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *