Boxkleden

Welke maat boxkleed heb ik nodig?

welke maat boxkleed past in box.

Welke maat boxkleed & boxmatras

Er zijn verschillende maten boxen in de markt. Zo heb je allereerst vierkante boxen maar ook rechthoekige boxen en ronde boxen. Over het algemeen zijn de rechthoek boxen de meest verkochte boxen in Nederland.

Bij het bepalen van de maat van het boxkleed en boxmatras is het handig om te weten wat voor soort box je hebt. Heb je een vierkante box, rechthoek box of ronde box.

Voordelen rechthoek & vierkante box

Het voordeel van een vierkante en rechthoekige box is dat er nog ruimte is voor een lade onderin de box. Zo kan je wat speelgoed opbergen direct in de lade onder de box. Dat is erg handig! Want geloof me, voor je het weet heb je heel veel speelgoed verzameld en weet je niet meer waar je het op moet bergen. Maar goed, dat is een ander onderwerp ;).Ā 

Terug naar de maat van de box en het boxkleed en boxmatras. Je hoort nog vaak het argument dat een vierkante of rechthoekige box makkelijker te plaatsen is in je woonkamer. Dit omdat je een vierkante of rechthoek box in de hoek kan plaatsen. Naar ons idee maakt dit niet uit. Of je nou een ronde of vierkante box in de hoek plaatst, het neemt alle twee even veel ruimte in beslag. Wel kan je ervoor kiezen om een wat kleinere box te nemen. Hierdoor neemt de box niet teveel ruimte in beslag in je woonkamer en houd je nog voldoende ruimte over voor ander speelgoed. Daarentegen heeft je kindje dan wel minder speelruimte in de box.

Als je verwacht dat je je kindje naast de box ook veel op de grond gaat leggen op bijvoorbeeld een speelkleed zou je ook voor een kleinere box kunnen kiezen. Zoals je inmiddels doorhebt zijn er enorm veel keuzes die je moeten maken als toekomstige moeder. Soms word je er helemaal duizelig van en weet je niet meer wat je moet kiezen. In dit geval is mijn tip “kies hetgeen wat het meest comfortabel is voor je kindje”. Dan zit je altijd goed!

Maat boxkleed en boxmatras

Als je eenmaal een box hebt aangeschaft wil je natuurlijk ook dat je kindje lekker zacht en comfortabel ligt. Door er een matras met boxkleed op te leggen bied je dit comfort aan je baby.

Maar nu is de vraag welke maat box heb je? Het is belangrijk om bij het kiezen van je boxkleed rekening te houden met de binnenmaat van je box. Zodra je dat weet, kan je ook het juiste formaat boxkleed uitkiezen. Dit omdat de maten van de boxkleden niet universeel zijn. Past geen enkele maat boxkleed in je box? Houd dan deze tip aan!

TIP afmeting boxkleed

Zorg ervoor dat je een paar centimeter bij de afmeting van je box optelt, max 4 cm extra! Dan kan het eigenlijk niet mis gaan. Dit omdat het boxkleed dan mooi bij de randen iets omhoog ligt. Om te voorkomen dat je boxkleed gaat schuiven kan je er het beste een matras onder leggen.

De meest universele maten boxkleden zijn 85 x 105 cm en 80 x 100 cm. Om het wat makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt met de binnenmaten van een box en de daarbij behorende maten voor een boxkleed en boxmatras.

Welke maat boxkleed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *