Boxmatrassen

Wel of geen boxmatras in box?

boxmatras wit

Moet je nou wel of geen boxmatras onder het boxkleed leggen?

Bij de één zie je het wel in de box liggen en bij de ander weer niet, een boxmatras. Maar waarom zou je eigenlijk nog een extra matras gebruiken?

Zoals jullie weten zijn de meeste boxen van hout gemaakt. De bodem van de box bestaat uit een houten plank. Er zullen weinig moeders zijn die hun baby zonder boxkleed direct op een houten ondergrond leggen. Dus maken de meeste ouders gebruik van een boxkleed.

Dikte boxkleed

Een boxkleed heb je in verschillende diktes, maar gemiddeld is een boxkleed 3 cm dik. Vaak worden boxkleden ook niet heel dik en zacht gemaakt omdat hierdoor de kans op verstikkingsgevaar groter is. Het gezichtje van je baby kan er dan namelijk teveel in wegzakken. Daarom wordt voor de veiligheid van je baby aangeraden om een niet al te dik boxkleed in de box te leggen. Maar hierdoor ligt je baby dus niet altijd op een hele zachte ondergrond, wat natuurlijk wel juist erg fijn is voor zo’n lief baby’tje.

Boxmatras voor extra comfort

Dit is dan ook de reden dat de meeste ouders toch gebruik maken van een boxmatras. Dit zorgt toch voor een zachte warme ondergrond, maar ook juist een stevige ondergrond. Een stevige ondergrond is namelijk nodig als je kindje gaat staan in de box. Dan moet je kindje niet kunnen wegzakken. Ook zorgt een boxmatras ervoor dat het boxkleed niet zo makkelijk kan gaan schuiven. Ons advies is dus om wel een boxmatras onder het boxkleed te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *